Oogzorg / optometrie

Een optometrisch onderzoek wordt vaak gedaan wanneer de scherpte is afgenomen, ondanks de optimale brilsterkte. De optometrist kijkt naar de gezondheid van het oog om te bepalen of er afwijkingen aan het oog zijn, zoals bijvoorbeeld staar of een netvliesafwijking. De optometrist werkt direct samen met oogartsen, huisartsen en orthoptisten. Hij heeft de kennis en de mogelijkheden om te beoordelen of een oog gezond is of niet. Hij mag daarvoor diagnostische medicatie gebruiken om de ogen uitgebreid te testen. Daarnaast geeft de optometrist adviezen over brillenglazen, speciale glazen (bv. met prisma’s), (medische)contactlenzen en hulpmiddelen voor slechtzienden.

Fashion Eyes Hilvarenbeek opticien
Fashion Eyes Hilvarenbeek opticien

In vergelijking met een opticien is de optometrist hoger en breder opgeleid. Zodoende neemt de optometrist steeds meer taken van de huisarts en de oogarts over in de eerste lijn oogzorg.

Myopie Management Expert
Het toenemen van minsterkte is niet alleen vervelend omdat het zicht op afstand minder scherp wordt, maar kan door de groei van de oogbol vervelende netvliesaandoeningen met zich meebrengen op oudere leeftijd. Om de groei van de min sterkte en de oogbol tegen te gaan, kan de optometrist als ‘’Myopia Management Expert’’ speciale lenzen of brillenglazen adviseren.

Bij Fashion Eyes is ook een optometrist werkzaam. Voor oogzorg en bij oogproblemen kunt u onze optometrist raadplegen.

Fashion Eyes brillen Hilvarenbeek